Стрілянина на ринку в Харкові – одного чоловіка поранено в ногу, другому куля потрапила в телефон

Фото: khar.gp.gov.ua

Слідчі відкрили кримінальне провадження за фактом конфлікту зі стріляниною, який стався сьогодні, 15 грудня, на Центральному ринку в Харкові. Одного зі стрільців поліцейські затримали, особу другого встановлюють.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

За інформацією слідства, конфлікт виник між продавцями та покупцями в одному з магазинів будматеріалів, розташованих на ринку.

“Після словесної перепалки покупці покинули магазин, але невдовзі повернулися вже зі зброєю. Чоловік, маючи при собі два травматичні пістолети, вистрілив одному продавцю у ногу, іншому пуля потрапила до мобільного телефону. Його товариш вдарив по обличчю продавця та втік.”. – розповіли у прокуратурі.

Стрілець затриманий у порядку статті 208 КПК. Слідчі відкрили кримінальне провадження за фактом хуліганства, вчиненого із застосуванням вогнепальної зброї (ч. 4 ст. 296 КК України). Вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру та обрання йому запобіжного заходу.

Оперативники встановлюють особу приятеля стрільця, та його місцезнаходження.

Як повідомляв Харків Times, 15 грудня на Центральному ринку між двома чоловіками виник конфлікт, під час якого один із них дістав пістолет і став стріляти по натовпу та своєму опоненту. Внаслідок чого опонента було поранено. Чоловіка, що стріляв, затримали очевидці до приїзду поліції.

Пізніше у соцмережах з’явилася інформація, що стрілянину спровокував неадекватний покупець. Він прийшов на базар купити дюбелі поштучно, але продавці висміяли його, заявивши, що нормальні мужики купують дюбелі пачками. Обсміяний покупець пішов, але через якийсь час повернувся, принісши з собою травматичний пістолет, з якого відкрив вогонь по своїх “кривдниках”. В результаті поранив одного в гомілку. Окрім цього під час бійки ще одному чоловікові розбили обличчя.

За інформацією прес-служби Нацполіції області, внаслідок конфлікту постраждали 63-річний та 57-річний чоловіки. Їх доправили до лікарні.