Кабмін призначив Синєгубова губернатором Харківської області

Фото: из открытых источников

Посаду посаду голови Харківської облдержадміністрації обійме призначений Олег Синєгубов, який раніше обіймав аналогічну посаду в сусідній, Полтавській області.

Про це Харків Times дізнався із повідомлення народного депутата від партії “Європейська солідарність” Олексія Гончаренка Telegram.

Рішення щодо призначення Олега Синєгубова головою Харківської області було ухвалено 15 грудня на засіданні Кабміну.

“Кабмін звільнив Синєгубова Олега Васильовича з посади голови Полтавської обласної державної адміністрації та одразу ж призначив його головою Харківської обласної державної адміністрації”, – написав Олексій Гончаренко.

За інформацією з відкритих джерел, Синєгубов – харків’янин. Тривалий час працював у системі МВС, а згодом майже десять років обіймав різні викладацькі посади, аж до декана факультету, у Харківському національному університеті внутрішніх справ. Різкий кар’єрний зліт викладач здійснив у 2019 році, коли його призначили на посаду голови Полтавської облдержадміністрації.

Олег Синєгубов став третім головою Харківської області, призначеним з 2019 року, за чинного президента України Володимира Зеленського.

Як повідомляв Харків Times, 20 жовтня 2019 року Олексія Кучера було призначено на посаду голови Харківської обласної державної адміністрації. Кабінет міністрів погодив кандидатуру Кучера “з другої спроби”.

27 листопада Зеленський підписав укази про звільнення Кучера з посади керівника Харківської ОДА та призначення Тимчук.

1 грудня Айна Тимчук приступила до виконання своїх обов’язків на посаді голови Харківської обласної державної адміністрації.

11 серпня, народні депутати Вікторія Кінзбурська та Олексій Гончаренко повідомили у Telegram про те, що Кабінет міністрів України погодив звільнення голови Харківської ОДА Айни Тимчук. Айна Леонідівна пробула на цій посаді майже рекордно короткий термін, поступившись сумною першістю лише Степанові Масельському, який протримався у губернаторському кріслі з грудня 2004 до лютого 2005 року.

Після звільнення Тимчук тимчасово виконував обов’язки голови Харківської облдержадміністрації один із заступників губернатора Олександр Скакун.