У Харківській області почнуть ремонтувати найдовшу автомагістраль

Фото: kh.ukravtodor.gov.ua

В облавтодорі розповіли, що планують відновити шляхи на Донбас та кілька доріг, мостів та розв’язок навколо Харкова.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Служби автодоріг області з посиланням на начальника САД у Харківській області Андрія Алексєєва.

У 2022 році, розповів Алексєєв, служба приступить до капремонту ділянки дороги першої категорії М-03 протяжністю 8,8 км (від селища Коротич до в’їзду в Харків) та 11,56 км (від с. Шарівка до с. Манченки). Крім цього, буде розпочато будівництво розв’язки на 462 км (примикання автомобільних доріг М-29 Харків – Красноград – Перещепине до М-03 Київ – Харків – Довжанський). Наразі виконуються підготовчі роботи з влаштування земляного полотна.

Далі у планах будівництво дороги в обхід міста Валки, реконструкція та капітальний ремонт дороги від Валок до Нового Коротича. Але це проект не на один рік і залежить від подальшого фінансування.

Також розпочнеться ремонт найдовшої дороги Харківської області – Р-79.

Тендер на виконання робіт на трасі, що з’єднує Сахновщину, Ізюм і Куп’янськ та веде до КПП “Піски”, оголосять на початку наступного року.

«Пріоритетний напрямок для нас – це ремонт дороги Р-79, яка є найдовшою в області, вона надзвичайно аварійна. Вона сполучає між собою південні райони області – від Краснограда, Красноградський район, Лозова, Сахновщина, Ізюм, Борова – вона проходить через усі ці громади», – наголосив Андрій Алексєєв.

Зараз дорога – у вкрай поганому стані, мешканцям цих районів часто доводиться добиратися, наприклад, із Краснограда до Ізюму через обласний центр.

«Р-79 – це дуже важлива логістична артерія в області, тут проходить значний вантажопотік, тому ми приділімо цьому напрямку особливу увагу в наступному році», – сказав Андрій Алексєєв.

Загалом ключові об’єкти майбутнього дорожнього будівництва такі:

  • Будівництво транспортної розв’язки на кілометр 462+000 автомобільної дороги М-03;
  • Капітальний ремонт автодороги М-03 на ділянках завдовжки 8,8 км (від Нового Коротича до Пісочина) та 11,6 км (від Шарівки до с. Нестеренки);
  • Завершення ремонту переходів та продовження ремонту харківської Окружної;
  • Ремонт автодороги М-18 Харків – Сімферополь – Алушта – Ялта; Р-79 Сахновщина – Ізюм – Куп’янськ – КПП “Піски”; Т-21-11 Чугуїв – Печеніги – Великий Бурлук; Т-21-04 Харків – Вовчанськ – КПП “Чугунівка” та інших.
  • Реконструкція, капітальний та поточний ремонт мостів.

Як повідомляв Харків Times, у 2021 році з настанням сприятливої ​​погоди розпочали капремонт харківської окружної дороги, яка не ремонтувалася понад 10 років. Роботи планують розпочати одразу з двох сторін.