У камері в Колі Харківського шукали телефон. Не знайшли

Адвокати потерпілої сторони підозрювали, що в 16-річного підозрюваного в смертельній ДТП на проспекті Гагаріна Миколи Харківського у СІЗО є доступ до мобільного телефону та соціальних мереж. У камері, де утримується Микола, провели обшук.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлень у Facebook Масі Наєма, адвоката родини загиблого у ДТП.

«У нас є підстави вважати, що у підозрюваного Миколи Харьківського є доступ до телефону та соціальних мереж… Сподіваюсь адміністрація СІЗО зверне на це увагу і запровадить на постійній основі реальну, а не формальну перевірку дотримання правил перебування під вартою з-боку підозрюваного. А також його сусідів по камері.», – написав Найєм.

Адміністрація СІЗО зреагувала оперативно – у камері, де утримується Харківський, було проведено обшук – про це повідомив міністр юстиції Денис Малюська у коментарях до поста адвоката.

«Щойно перевірили, обшукали камеру, немає нічого. Перед цим був у ІТТ, що там було – не знаю, не наша сфера. Знайдуть засоби зв’язку – потрапить у карцер, персонал теж попередили», – написав міністр.

Як повідомляв Харків Times, адвокат Масі Наєм, одна з 10 осіб, які об’єдналися, щоб не дозволити уникнути покарання 16-річному Миколі Харківському, підозрюваному в смертельній ДТП на проспекті Гагаріна, повідомив, що у справі з’явилися п’ять нових свідків та призначено вже 13 експертиз.

10 осіб, серед яких підприємці та юристи з Харкова, Одеси та Києва, об’єдналися, щоб не дозволити уникнути покарання 16-річному Миколі Харківському, підозрюваному в смертельній ДТП на проспекті Гагаріна.

Увечері 26 жовтня на перехресті проспекту Гагаріна та вулиці Одеської у Харкові сталася ДТП. Водій Infiniti виїхав на перехрестя на червоний, забороняючий сигнал світлофора та вдарив автівку Chevrolet, яка їхала на «зелений». Внаслідок зіткнення водій Chevrolet загинув, ще троє людей отримали травми.

Підозрюваний у цій ДТП 16-річний Микола Харківський раніше вже притягався до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху.

28 жовтня Київський районний суд м. Харкова обрав запобіжний захід для 16-річного Миколи Харківського, підозрюваного у смертельній ДТП на проспекті Гагаріна запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 днів, без права внесення застави.