Поліція порушила кримінальну справу з приводу дивних протоколів у Харкові

Фото: oporaua.org

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом виявленого порушення на виборчій дільниці у Київському районі Харкова, де члени комісії поставили підписи під порожнім протоколом підрахунку голосів.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Відповідна заява надійшла до Харківського районного управління поліції №1 від громадської організації «Громадянська мережа «Опора» 31 жовтня об 11:03.

До виборчої дільниці, розташованої на вулиці Олеся Гончара, виїжджала слідчо-оперативна група.

Поліцейські оглянули місце події.

За попередніми даними, заступник голови дільничної виборчої комісії добровільно видала два однакові екземпляри протоколу дільничної виборчої комісії про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці. На кожному з них зверху було написано «зразок».

Зазначені екземпляри вилучили та помістили у паперовий пакет, пакет опечатали.

Відомості за цим фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст. 158-3 КК (фальсифікація, фальсифікація, викрадення, пошкодження чи знищення виборчої документації, документації референдуму, викрадення, пошкодження, приховування, знищення печатки виборчої комісії, комісії референдуму, виборчої скриньки, списку виборців чи учасників референдуму). Санкція статті передбачає покарання у вигляді тюремного ув’язнення строком від 2 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатись певною діяльністю строком на 5 років.

Перевірка продовжується.

Як повідомляв Харків Times, Верховна Рада призначила позачергові вибори Харківського міського голови на неділю, 31 жовтня 2021 року.

Для голосування 31 жовтня ані сертифікат, ані COVID-тест не потрібні.

У Харкові розпочали свою роботу виборчі дільниці.

Спостерігачів громадської організації «Громадянська мережа «Опора» намагалися не пустити на дві спецділянки.

Поліція затримала чоловіка, який фотографував бюлетень на виборчій дільниці.

На виборчій дільниці № 631306 на вул. Олеся Гончара (на території КНП «Міська клінічна лікарня №14 ім. проф. Л.Л.Гіршмана») спостерігач «Опори» зафіксував підписання порожнього протоколу.

Станом на 15:00 поліція Харківської області зареєструвала 32 повідомлення про порушення виборчого законодавства.