У 18-й лікарні встановили кисневу бочку

Фото: Укринформ

У Міській багатопрофільній лікарні №18 встановили кисневу діжку. Загалом у стаціонарах міста на кисневій підтримці перебувають 882 пацієнти.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міської ради з посиланням на заступницю Харківського міського голови з питань охорони здоров’я та соцзахисту населення Світлану Горбунову-Рубан.

За її словами, у лікарні №18 встановили ємність (бочку) обсягом 11 куб. м, фундамент під яку було підготовлено заздалегідь. «Траса вже на виході, і ми з балонів перейдемо на кисневу бочку», — зазначила віце-мер.

Також вона повідомила, що щойно місто отримає необхідні рекомендації, у дитячих поліклініках розпочнеться вакцинація підлітків 12–17 років. За словами віце-мера, медзаклади до цього готові.

За даними Горбунової-Рубан, стаціонарне лікування у міських лікарнях зараз проходять 1 175 осіб з коронавірусом. Минулої доби госпіталізували 113 хворих. Зайнятість ліжок у місті становить 75%.

На кисневій підтримці перебувають 882 пацієнти, у відділеннях інтенсивної терапії — 98, на апаратах штучного дихання — 56 осіб.

Як повідомляв Харків Times, за даними МОЗ, у Харківській області станом на 8:00 27 жовтня виявили 200 012 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 1 641 — минулої доби.

У Харківській області хворих на коронавірус лікують в 22 лікарнях області. 11 жовтня прийом пацієнтів розпочала Вовчанська лікарня, з резерву виводять Валківську.

У Харкові працюють 34 пункти вакцинації в міських поліклініках, а також у територіальних центрах Немишлянського й Індустріального районів (з 9:00 до 15:00) і в амбулаторії на вул. Доватора в Новобаварському районі (пункт працює в режимі установи).

21 жовтня в медпункті готелю «Експрес» на Південному вокзалі в Харкові почав працювати центр вакцинації від коронавірусу. Громадські прищепні пункти обіцяють відкрити на ринках міста.

За півроку через реанімацію обласної «інфекціонки» пройшли тільки двоє вакцинованих.

25 жовтня в в ефірі програми “Свобода слова” глава МОЗ Віктор Ляшко заявив, що Харківська область не відповідає червоній зоні карантину.

Робити щеплення від коронавірусу дітям від 12 до 17 років збираються у пунктах вакцинації, які вже розгорнуті у дитячих поліклініках Харкова.