Ще одна лікарня у Харківській області розпочне прийом хворих на COVID-19

Фото: kharkivoda.gov.ua

Валківська лікарня розпочне прийом хворих на COVID-19, повідомив заступник голови ХОДА Михайло Черняк.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі обладміністрації.

Черняк відзначив, що зараз “ковідна” госпітальна база регіону нараховує 4882 ліжка. Хворих приймають у 22 лікарнях. Нещодавно до госпітальної бази, яка приймає хворих на COVID-19, додали Валківську ЦРЛ.

“Планується, що Валківська лікарня найближчим часом повноцінно буде приймати хворих. Заклад має досвід, у них є певні навички працювати з хворими на COVID-19. Ми її залучили як резервну, вона буде вже працювати “у ковіді”, – сказав заступник голови ХОДА.

Також він наголосив, що наразі збільшується ліжкова база в лікарнях Харкова, а також активно працює “первинка”.

“На сьогодні збільшено базу по Харкову – залучено нові лікарні, в яких тривають роботи щодо обладнання потокового кисню. Усі ліжка забезпечені кисневими концентраторами. “Первинка” так само працює вже з кисневою терапією з тими концентраторами, які були придбані за державний кошт і в достатній кількості”, – повідомив Черняк.

Як повідомляв Харків Times, хворих коронавірусом почали приймати 18-а та 8-а лікарні Харкова.

За даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 13 жовтня виявили 181 012 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 1526 – за минулу добу.

З початку пандемії станом на ранок 13 жовтня в Харківській області померли 4 232 пацієнта з коронавірусною хворобою COVID-19, 45 з них – за останню добу. Це найбільша кількість летальних випадків за добу, зареєстрована в регіоні з початку пандемії.

11 жовтня прийом пацієнтів розпочала Вовчанська лікарня.