КВУ оцінює передвиборні обіцянки Добкіна як популізм і обіцянки грошей

Скриншот

Передвиборчі обіцянки Михайло Добкіна є набором популістських штампів, у чому він перевершив усіх конкурентів по виборах.

Про це заявив аналітик обласного відділення Комітету виборців України Віталій Носачов на прес-конференції в харківському Прес-клубі.

Прес-конференція була присвячена аналізу передвиборчих програм всіх кандидатів в мери міста.

Віталій Носачов зазначив, що популізм в тій чи іншій мірі властивий більшості учасників виборів. Однак виборець навіть при бажанні не зможе зрозуміти, що конкретно пропонує змінювати Добкін в місті, якщо прочитає його офіційну агітацію.

Носачов показав учасникам конференції зразок офіційної агітлистівки Добкіна і зачитав її зміст.

“Реприватизація. Реіндустріалізація. Реновація. Реінтеграція і так далі. Що конкретно він пропонує? “Створити постійно діючий диалоговий майданчик на базі об’єктів муніципальної власності для тісної комунікації представників різних етнічних, релігійних, національних груп”. Про що це? Хіба це функції міської влади? “, – вказав експерт.

Він також нагадав, що придумана його штабом “соціальна програма”, учасникам якої обіцяють виплачувати гроші з міського бюджету, є обманом виборців.

“Є програма” Турбота “, яку ініціював Добкін, по компенсації, а фактично роздачі двох тисяч гривень людям на комунальні послуги. Для цього збирається певна база даних. Ця програма “Турбота” потенційно може мати корупційну складову, а база даних може використовуватися для різних виборчих схем – згадаємо київську схему, був навіть вираз “бабусі Черновецького”. Ця схема давня, відома і до сих пір працює”, – сказав Носачев.

При цьому експерт зазначив, що Добкін не самотній в популістських обіцянках напередодні виборів: “Аліна Мустафаєва пропонує замінити в Харкові всю воду на артезіанську. Де взяти в Харкові на два мільйони людей артезіанської води?”.

Як повідомляв Харків Times, Верховна Рада призначила позачергові вибори Харківського міського голови на неділю, 31 жовтня 2021 року.

25 вересня секретар Харківської міської ради Ігор Терехов офіційно висунутий кандидатом на посаду мера від партії «Блок Кернеса – «Успішний Харків». 27 вересня Харківська міська виборча комісія зареєструвала Терехова кандидатом на позачергових виборах Харківського міського голови.

Згідно з останнім дослідженням групи “Рейтинг”, 63% опитаних харків’ян очікують, що новим мером стане Ігор Терехов. Тільки 14% учасників опитування вважають, що Добкін має шанси перемогти.

На думку політолога Карасьова, у Терехова є шанси перемогти в першому турі.