Сина секретаря Харківської міськради шантажують фейковим відео

Сина секретаря Харківської міськради Ігоря Терехова – Матвія Терехова – шантажують фейковим відео.

Про це Харків Times повідомило джерело в оточенні секретаря Харківської міськради Ігоря Терехова.

Молодій людині в месенджері написав невідомий, надіславши якесь відео, на якому рука (нібито Матвія) тримає пакетик з білою речовиною. Автор повідомлення дав зрозуміти, що відео може потрапити “до політичних противників батька” та в харківські пабліки.

“Мені в личку почали приходити неадекватні повідомлення. Їх було достатньо багато. Останнє мене вибило з колії – мене почали шантажувати, і я написав заяву до поліції. У політичній діяльності батька я не беру участі, у нас у кожного своє життя. Батько займається своїми справами, я займаюся своїми “, – сказав ХТ Матвій Терехов.

В результаті шантажист зажадав за мовчання грошей.

“31.05.2021 до мене, Терехова Матвія Ігоровича, звернулася невстановлена особа за допомогою месенджера Телеграм, і повідомила мені, що у нього є відео, що нібито компрометує мене. І він має намір його опублікувати, якщо я не заплачу 3000 гривень”, – написав Терехов- молодший в заяві в поліцію.

У той же час деякі пабліки отримали пропозиції опублікувати “цікаві відео та фото” про сина Терехова.

Поліції вдалося знайти шантажиста – йому написали в Телеграмі від імені нібито журналіста мессендж з пропозицією купити матеріали. Шантажист скинув номер картки своєї подруги, яка теж брала участь в шантажі – після цього до її мами, яка мешкає в Дніпрі, прийшли поліцейські.

Хлопець розповів на камеру, що відео йому показала в курилці харківського клубу “Живіт” незнайома до того моменту дівчина Соня. “Я не знаю її прізвища, не знаю номера, вона мені дала тільки свій Інстаграм. Далі вона каже: хочеш, я покажу тобі відео? – і показує ці відео. Потім вона каже: хочеш, я тобі скину? Вона мені скинула, і скинула в паблік “Х..вий Харків”. На наступний день я розповів, що у мене є ці фотки і відео, свїй близькій подрузі Маші, і вона сказала, що можна продати ці фото. Спочатку вона писала до різних пабліків, але вони нічого не відповідали, потім я писав зі свого Телеграма”, – розповів він. – “Я не знаю, хто знімав це відео, думаю, що це Соня, з якою я познайомився, бо вона говорила, що спілкувалася з Матвієм, і вони споживали разом наркотики… Я перший раз цю людину бачив, і здивувався, що вона запропонувала… вона говорила, що Матвій – погана людина, і запропонувала скинути в паблік”.

Розслідування цієї історії ще не закінчено. На думку самого Матвія, за провокацією може стояти штаб одного з опонентів Ігоря Терехова на майбутніх виборах.

Як повідомляв Харків Times, 25 вересня секретар Харківської міської ради Ігор Терехов офіційно висунутий кандидатом на посаду мера від партії «Блок Кернеса – «Успішний Харків».

Станом на 27 вересня Харківська міська виборча комісія зареєструвала Терехова кандидатам на позачергових виборах Харківського міського голови.

За Ігоря Терехова на виборах мера Харкова готові віддати свій голос 52,3% жителів міста з тих, хто визначився зі своїм кандидатом.