Справа про смертельну ДТП на харківській окружній: водія фури заарештували на два місяці

Фото: Суспільне Харків

Київський районний суд Харкова задовольнив клопотання прокуратури та взяв під варту 33-річного водія вантажівки DAF, яка збила двох підлітків, один з яких помер у лікарні.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Суспільного.

Суд взяв водія під варту на 60 діб без права внесення застави, що повністю відповідає вимогам звинувачення.

Захист просив обрати запобіжний захід у вигляді домашнього арешту або застави. Чи оскаржуватиме він рішення, поки не відомо.

Під час слухання підозрюваний водій вантажівки визнав свою провину та розповів про обставини ДТП.

«Я став на світлофорі, проїхав його, там був знак, що обмеження у 40 км закінчується. Я тільки той знак минаю, може метрів 300 — і це сталося. По правій стороні їхала фура. Не доїжджаючи до світлофора, ця фура починає гальмувати, я теж починаю. Зрівнююся з фурою до пішохода, дві жінки закінчили перехід, я опускаю гальма, накатом іду, із-за цієї фури різко, може метри за чотири, вибігають два хлопці з м’ячем. Я — по гальмах… У мене було 15 т вантажу, я не встиг зупинити таку машину», — сказав водій у суді.

Водій також заявив, що усвідомлює свою провину й дуже шкодує хлопчиків та їх сім’ї, яким готовий допомогти, наскільки це можливо: «У мене троє дітей, я розумію, як це важко».

У той же час представник потерпілих Євген Мельниченко сказав, що водій з сім’єю загиблого після аварії не спілкувався.

За словами Мельниченка, компанія, водій якої збив хлопців, зареєстрована в Одеській області і займається перевезенням 15 років. Адвокат вважає, що частина відповідальності за те, що сталося, лежить на компанії.

Як повідомляв Харків Times, 4 жовтня близько 16:45 У районі будинку № 3 А по вулиці Великій Кільцевій в Харкові автомобіль DAF XS з напівпричепом збив двох підлітків, які переходили проїжджу частину по нерегульовану пішохідному переходу.

За словами свідка, хлопчаки бігли один за одним. Водій загальмував, але запізно.

Внаслідок ДТП хлопчики 12 років отримали важкі травми. Їх доставили до харківської міської лікарні невідкладної медичної допомоги.

За кілька годин один з них (його привезли до лікарні у стані клінічної смерті) помер.

Водія фури, яка збила двох підлітків на харківській Окружній, затримали.