Верховний Суд затвердив довічний вирок засудженому за подвійне вбивство в Харківській області

У Харківській області 29-річний засуджений за особливо тяжкі злочини чоловік залишок життя проведе за гратами. Його засудили до довічного позбавлення волі за вбивство двох літніх жінок і замах на третю, з’єднані з пограбуванням.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За інформацією слідства, до призначення найбільш суворого в Україні покарання чоловік був судимий. У 2011 році в селі Шевченкове Харківської області він убив двох самотніх літніх жінок і привласнив їх майно. У момент скоєння злочину він був п’яний.

Після цих вбивств він пішов до іншої жінки.

“Приставивши їй ніж до горла, нападник вимагав не дивитися на його обличчя й допомогти йому знайти в будинку гроші та коштовності. Жінка вихватила у чоловіка ніж, проте він повалив її та почав бити. Користуючись тим, що жінка знаходиться у безпорадному стані, чоловік почати шукати гроші. Потерпіла, скориставшись цим, вибігла із приміщення будинку. Зрозумівши, що жінка втекла, нападник вибіг на вулицю та втік з місця скоєння злочину.”, – розповіли в прокуратурі.

25 травня 2017 роки після тривалих переглядів в суді першої та апеляційної інстанцій Чугуївський міський суд засудив чоловіка до покарання у вигляді позбавлення волі на строк 16 років 4 місяців 11 днів.

Але прокуратура порахувала вирок занадто м’яким і оскаржила його. Апеляційний суд Харківської області погодився з доводами прокуратури і постановою від 28 лютого 2019 вирок скасував і направив справу на новий розгляд до Орджонікідзевського районного суду м.Харкова.

За результатами судового розгляду колегія суддів Орджонікідзевського районного суду м.Харкова призначив підсудному остаточне покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією всього майна. Верховний Суд залишив в силі цей вирок.

Як повідомляв Харків Times, в Харківській області бандити, які здійснили серію вбивств і грабежів, засуджені на терміни від 8,5 до 15 років позбавлення волі.