«Звуки Харкова» втілилися у скульптурі

Фото: kharkivoda.gov.ua

Сьогодні, 20 вересня, у рамках незвичайного проекту «Звуки міста», присвяченого 30-річчю Незалежності України, в саду Шевченка відкрили скульптуру «Звуки Харкова».

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

Харківська скульптура – одна з семи, покликаних прикрасити собою шість міст України. Перша скульптура – «Звуки Криму» – вже відкрита напередодні Дня Незалежності, але не в Криму, а, на жаль, у столиці. Також можна помилуватися звуками Дніпра й Одеси в кожному з цих міст. На черзі – Львів, Маріуполь та Київ, де з невідомих наразі причин відкриття скульптури перенесено з 15 вересня на невизначений термін.

Як повідомляють на сайті проекту «Звуки міста» «звуки семи міст України були записані та трансформовані в арт-об’єкти за допомогою програм звукового дизайну та 3D-візуалізації. Відомі містяни ділилися власними відчуттями, враженнями та найважливішими моментами зі свого життя». Ініціатори проекту – киянки Олена Тимошенко, Наталія Ткаченко та Лєра Гінзбург.

«Харківську скульптуру створили за мотивами спогадів про звучання міста відомих харків’ян – астронома, лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки Ірини Бєльської, лікара Євгена Комаровського, співака і телеведучого Володимира Дантеса, українського художника-монументаліста, графіка та фотографа Романа Мініна. Для них звуки рідного міста – це стрибки на скейті, спалах феєрверків, рівномірний стукіт потягів на залізничних коліях, вигуки вболівальників на стадіоні «Металіст», – розповіли у міськраді.

Почути звуки, втілені у скульптурі, можна, відсканувавши вміщений поруч QR-код.

Фото: kharkivoda.gov.ua

Як повідомляв Харків Times, за останній час Харків збагатився цілим рядом скульптурних пам’ятників. Зокрема, були відкриті пам’ятник митрополиту Никодиму, іранському поетові Нізамі, лабораторної миші та невизначеному водопровіднику.