У Харківському фармацевтичному університеті відкрили пам’ятник лабораторній миші (фото)

Фото: nuph.edu.ua

Сьогодні, 1 вересня 2021 року, на території Харківського національного фармацевтичного університету урочисто відкрили скульптурну композицію «Феномен наук про здоров’я». Створив її автор «Скрипаля на даху» і пам’ятників Ярославу Мудрому, архітектору Бекетову таі іншим видатним особистостям Сейфаддін Гурбанов.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі НФаУ.

Бронзову скульптурну композицію висотою в 3,5 метри відкрили не тільки на честь Дня знань, а й у рамках підготовки до 100-річного ювілею вишу.

«Багато наукових відкриттів, особливо у фармації та медицині, зроблені на основі результатів дослідів, проведених за участю лабораторних тварин. Така допомога необхідна для створення ефективних способів лікування та відновлення здоров’я і якості життя людей», — прокоментували пам’ятник в університеті.

Відкривали скульптурну групу її автор Народний художник України Сейфаддін Гурбанов, Почесний консул республіки Казахстан у Харківській, Полтавській та Сумській областях Емін Муса огли Наджафлі, представники вишів та наукових центрів Харкова.

Ректор фармацевтичного університету Алла Котвіцька зазначила, що це перша в Україні скульптурна композиція, яка символізує подяку людства лабораторним тваринам за внесок у наукові відкриття.

Як повідомляв Харків Times, в сквері на площі Свободи встановили монумент водопровідникові.