У Харківській міськраді нагородили паралімпійців

Фото: city.kharkov.ua

13 вересня в Харківській міськраді нагородили паралімпійців, які завоювали 20 медалей.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

Подяки міського голови спортсменам і їх тренерам вручив секретар Харківської міської ради Ігор Терехов.

«Ви зробили неможливе! На Паралімпіаді Україна завоювала 98 медалей, і значну частину нагород взяли харківські спортсмени. Ви – справжні герої! Я схиляюся перед вашою мужністю. Незважаючи на життєві обставини, ви знаходите в собі сили і волю не просто брати участь в змаганнях, а перемагати. Я добре знаю, що таке спорт і тренування до сьомого поту. Це щоденний титанічна праця. Дякую вам від усіх харків’ян! Бажаю не зупинятися на досягнутому і йти тільки вперед! І особливі слова подяки адресую тренерам», – звернувся до паралімпійців Ігор Терехов.

Після церемонії нагородження п’ятикратний чемпіон Паралімпіади з плавання Максим Крипак розповів, що в цьому році він підійшов до змагань більш холоднокровно, без емоцій, націленим на результат. Крім того, на рік довше готувався, так як олімпійський цикл тривав п’ять років замість чотирьох. Він розповів, що далі планує досягти свого максимального результату.

«Дуже приємно, що за нами стежили і порадували теплими словами. Це мотивує на подальші виступи і просування харківського прапора у всьому світі», – зазначив після прийому Максим Крипак.

Харківські паралімпійці отримали на літніх іграх в Токіо сім золотих медалей, сім срібних і шість бронзових.

Медальний залік України в перший же день змагань відкрила харків’янка Євгенія Бреус, що отримала бронзу з фехтування на візках.

Харківський плавець Максим Крипак став абсолютним тріумфатором Паралімпіади: він отримав сім медалей (п’ять золотих, по одній срібній та бронзовій), ставши самим титулованим спортсменом цих Ігор. Також Максим встановив три світові рекорди і один паралімпійський рекорд.

Як повідомляв Харків Times14 харків’ян замгалися за нагороди Паралімпіади в Токіо.

Харків’янка завоювала для України першу медаль Паралімпіади в Токіо.

Харківські спортсмени — плавець Максим Кріпак і фехтувальниця Олена Федота — стали срібними призерами Паралімпіади в Токіо.

Харківські фехтувальниці на шпазі в командних змаганнях завоювали «срібло» Паралімпіади.

28 серпня на Паралімпіаді в Токіо українські плавці здобули п’ять нагород. Дві золоті медалі — на рахунку харківських плавців Максима Крипака та Михайла Сербіна.

30 серпня харків’яни Михайло Сербін і Максим Крипак поповнили медальну кошик збірної України «сріблом» і «бронзою» Паралімпіади.

31 серпня українські плавці здобули шість медалей на Паралімпіаді в Токіо. «Золото» та «срібло» у скарбничку національної збірної принесли харків’яни Максим Крипак і Максим Веракса. При цьому перший ще й встановив новий світовий рекорд.

У фінальні дні Паралімпіади, з 1 по 3 вересня, харківський плавець Максим Крипак завоювали три золоті нагороди. Йому не було рівних на дистанціях 400 м вільним стилем, 100 м на спині і 200 м комплексним плаванням.