Харківський плавець зі світовим рекордом завоював ще одне “золото” Паралімпіади

Фото: Из открытых источников

31 серпня українські плавці здобули шість медалей на Паралімпіаді в Токіо. “Золото” і “срібло” в скарбничку національної збірної принесли харків’яни Максим Крипак і Максим Веракса.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Національного Паралімпійського комітету України.

Крипак виграв золото на дистанції 100 метрів батерфляєм, встановивши при цьому новий світовий рекорд в дисципліні. Максим вдруге стає чемпіоном Паралімпіади в Токіо. До цього він виграв золото на дистанції 100 метрів вільним стилем. Також в колекції харків’янина є “срібло” (50 метрів вільним стилем) і “бронза”, яку він отримав в чоловічій естафеті 4х100 м вільним стилем.

Другим на дистанції 100 метрів батерфляєм став італієць Стефано Раймонд, третім – американець Кол Пірс.

Плавцю зі Слов’янська Андрію Трусову не було рівних на дистанції 50 метрів вільним стилем.

Харків’янин Максим Веракса став віце-чемпіоном Паралімпіади на дистанції 100 метрів вільним стилем. Він поступився Роману Салею з Азербайджану, який на фініші був на 0,18 секунди попереду українця. Третє місце завоював Стефан Клегг з Великобританії.

“Бронзу” Паралімпійських Ігор сьогодні завоювали українці Василь Крайник (200 м комплексним плаванням), Євген Богодайко (50 метрів вільним стилем) і Єлизавета Мерешко (100 м вільним стилем).

Як повідомляв Харків Times14 харків’ян борються за нагороди Паралімпіади в Токіо.

Харків’янка завоювала для України першу медаль Паралімпіади в Токіо.

Харківські спортсмени — плавець Максим Кріпак і фехтувальниця Олена Федота — стали срібними призерами Паралімпіади в Токіо.

Харківські фехтувальниці на шпазі в командних змаганнях завоювали «срібло» Паралімпіади.

28 серпня на Паралімпіаді в Токіо українські плавці здобули п’ять нагород. Дві золоті медалі — на рахунку харківських плавців Максима Крипака та Михайла Сербіна.

Харків’янка стала чемпіонкою Паралімпіади з настільного тенісу.

30 серпня харків’яни Михайло Сербін і Максим Крипак поповнили медальну кошик збірної України «сріблом» і «бронзою» Паралімпіади.