У Харкові наступного року хочуть побудувати три транспортні розв’язки

Фото: Харків Times

У 2022-му році в Харкові хочуть побудувати нові транспортні розв’язки на узвозі Весніна, Клочківському узвозі та біля аеропорту.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Об’єктивно.

Про відповідні наміри секретар Харківської міської ради Ігор Терехов розповів в інтерв’ю ведучим харківських телеканалів.

На даний момент Харківська мерія вже на завершальній стадії проектування першої в місті дворівневої розв’язки — біля перетину узвозу Весніна з вул. Шевченка. Сам узвіз, нагадаємо, збираються розширити.

Ігор Терехов заявив, що така розв’язка дасть можливість по-новому організувати рух і трафік людей і транспорту з Салтівки до парку Горького.

“Ми зобов’язані це зробити, тому що ті пробки, які сьогодні там утворюються, — це не для Харкова. Вони можуть бути в Києві, але в Харкові такого бути не може”, — вважає секретар міської ради.

Друга розв’язка, яку також уже проектують фахівці, знаходиться в районі перетину вул. Клочківської та Клочківського узвозу.

“З відкриттям зоопарку — ви ж розумієте, який наплив машин буде через два мости та по Клочківській. Нам потрібно на різних рівнях це розводити”, — пояснив Терехов.

І третій проект — теж дворівнева розв’язка на перехресті проспектів Гагаріна та Ландау, в районі аеропорту.

Як повідомляв Харків Times, біля станції метро «Київська» побудують багатоярусну розв’язку.

Влада Харкова збирається розширити проїжджу частину на перетині вул. Академіка Проскури та вул. Чкалова.

На вулиці Весніна створять реверсивний рух трамваїв, що дозволить розширити проїжджу частину.