На вулиці Весніна створять реверсивний рух трамваїв – Водовозов

Фото: Vadim Pudovkin / gortransport.kharkov.ua

На вулиці Весніна в поточному році створять реверсивний рух трамваїв, що дозволить розширити проїжджу частину.

Про це заявив журналістам заступник Харківського міського голови з питань інфраструктури міста Євген Водовозов, повідомив кореспондент Харків Times.

“У нас йде організація реверсного руху, трамвай там як ходив, так і ходитиме. Про зняття трамвая мови йти не може, і він ніколи не буде знятий в цьому місці. Він їздив по спуску, так і буде їздити. Реверс – це нове рішення, яке ми сьогодні створюємо. Це перший етап. Ми це питання обговорюємо, і з громадськими активістами – в тому числі. Однозначно будемо робити в цьому році”, – сказав Водовозов.

Він повідомив, що планується розширення вулиці Весніна донизу від вулиці Сумської. “Зробимо реверсивний рух трамваїв, як зроблено, наприклад, на вулиці Мойсеєвскій, і таким чином прибираємо це “пляшкове горло”, яке ми сьогодні маємо” – зазначив Водовозов. За його словами, в майбутньому заплановано зменшення реверсу за рахунок будівництва ще однієї смуги трамвая.

Відповідаючи на питання про думку активістів, які виступають проти демонтажу однієї колії на Весніна, Водовозов заявив, що це – думка кількох людей.

“Ми спілкуємося з громадськими активістами, є думка окремих кількох людей, нехай десятків людей, є думка професійних проектантів, містобудівників. Ми їм це пояснюємо, дуже багато питань ми вже зняли. Думаю, що наступного тижня у нас ще буде пара зустрічей з ними”, – сказав Водовозов.

Як повідомляв Харків Times, Водовозов заявив, що реконструкція Московського проспекту знаходиться на фінішному етапі, її планується закінчити до середини липня.