Реконструкцію Московського проспекту в Харкові завершать до середини липня – Водовозов (фото)

Фото: Харків Times

Реконструкція Московського проспекту знаходиться на фінішному етапі, її планується закінчити до середини липня.

Про це заявив журналістам заступник Харківського міського голови з питань інфраструктури міста Євген Водовозов, повідомив кореспондент Харків Times.

“Зараз незручності, які існують у автомобілістів в першу чергу – це йде асфальтування, уширення частини Московського проспекту в районі вулиці Броненосця Потьомкіна. Сьогодні, завтра і післязавтра триваимуть досить масштабні асфальтні роботи”, – сказав він.

До 1 липня планується повністю завершити реконструкцію перехресть на протяжності проспекту від стадіону “Серп і Молот” до Велозаводського моста – з вулицями Академіка Павлова, Лесі Українки, Польовою, Тарасівською. “Там якісь будуть роботи з благоустрою, але вже в зелених зонах, не на проїжджій частині”, – сказав Водовозов.

На ділянці проспекту від Майдану Героїв Небесної сотні до вулиці Богдана Хмельницького закінчуються земляні роботи. “Ми готуємося відсипати гравій, на наступному тижні почнеться укладання рейкового полотна, підготовка до асфальтування та подальше фінішне асфальтування. На це беремо від двох до трьох тижнів”, – повідомив заступник мера.

Він зазначив, що тривалість реконструкції на цій ділянці пов’язана з необхідністю перекладання більшого обсягу комунікацій, ніж передбачалося, а також великою кількістю пливунів. “Тут нас дуже серйозно притиснули мережі, дуже велика кількість плавнів, води, складні ділянки, довелося бетонувати і міняти проект по ходу. В принципі, досить успішно”, – зазначив Водовозов.

“Далі ми підемо поточним ремонтом по Московському проспекту в бік Велозаводського моста. Але в цьому році перекриттів повних вже не буде. На наступний рік будемо планувати вже реконструкцію рейок, але більш короткими ділянками, щоб надовго не закривати”, – сказав він.

Як повідомляв Харків Times, на кількох вулицях, в різних місцях прилеглих до Московського проспекту, буде заборонено або обмежено рух.