На Рогань запустили тролейбуси з автономним ходом

Фото: city.kharkov.ua

30 липня в Харкові на Роганський житловий масив запустили нові тролейбусні маршрути №51 і 52.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Харківської міської ради.

Як повідомив заступник директора Департаменту інфраструктури Олександр Куколь, маршрути почали роботу в тестовому режимі, який триватиме до початку вересня. Так, зараз для жителів мікрорайонів на вулицях Зубарєва і Грицевця пустили п’ять тролейбусів з автономним ходом: три працюють на маршруті №51 і два – на №52, які їдуть по непарній і парній стороні вул. Сергія Грицевця відповідно. Після закінчення тестового періоду на маршрути планують пустити ще три тролейбуси. Завдяки цьому інтервали руху, які зараз складають близько 15-20 хвилин, вдасться скоротити до 5-7 хвилин.

«Від жителів цих мікрорайонів ми отримували нескінченну кількість скарг про роботу приватних перевізників. За словами жителів, перевізники не справлялися перевізники не справлялися зі своїми обов’язками: були великі інтервали руху, також виникали претензії до чистоти і безпеки цих автобусів. Ми проаналізували всі звернення харків’ян і вирішили запустити нові маршрути тролейбусів з автономним ходом», – розповів Олександр Куколь.

Він також зазначив, що всього для Харкова придбали 50 таких тролейбусів, 35 з них вже введено в роботу, інші – випустять на маршрути до кінця року. Так, наступного тижня планують пустити новий транспорт на мікрорайон «Горизонт», а на початку осені – на сел. Жуковського.

Довжина нових тролейбусів складає 12 метрів, місткість – до 100 пасажирів. Частину маршруту вони проходять за допомогою контактної мережі, а частину – на батареях. У тролейбусах встановлені кондиціонери, система опалення, зарядні пристрої під USB-роз’єми і валідатори для оплати «E-ticket».

Як повідомляв Харків Timess, новий тролейбусний маршрут № 50 почав курсувати в квітні поточного року, з’єднавши селище П’ятихатки з площею Свободи.

Пізніше мешканці селища попросили продовжити маршрут до пл. Конституції. З 9 червня тролейбус № 50 курсує за новим маршрутом.

Заступник Харківського міського голови з питань інфраструктури міста Євген Водовозов повідомив, що в липні планується запустити тролейбусні маршрути на Рогань і селище Жуковського.

У міськраді розповіли, як поїдуть нові тролейбуси № 51 та №52 на Роганський житловий масив.