Справу 16-річного харків’янина, який побив дівчину, передано до суду

Справу 16-річного підлітка, який на очах у однолітків побив 14-річну дівчину, передано до суду. Хлопця звинувачують за ч. 1 ст. 125 КК — заподіяння легких тілесних ушкоджень. Санкція статті передбачає штраф або виправні роботи. Але потерпіла хоче відшкодування моральної шкоди в матеріальному еквіваленті.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Під процесуальним керівництвом Слобідської окружної прокуратури Харкова до районного суду направлено обвинувальний акт щодо 16-річного хлопця за фактом нанесення легких тілесних ушкоджень (ч. 1 ст. 125 КК).

Досудовим розслідуванням встановлено, що на одному з телеграм-каналів міста з’явилося відео, на якому хлопець жорстоко б’є 14-річну дівчину. За невеликий проміжок часу ролик отримав резонанс в мережі.

Найбільш бурхливо йі ефективно, як повідомляв Харків Times, на відео відреагував заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

Відомості про кримінальний проступок внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 125 КК (умисне нанесення легких тілесних ушкоджень). Але 12 червня слідчі перекваліфікували кримінальний злочин на ч. 1 ст. 296 КК (хуліганство). Максимальне покарання за санкцією цієї статті передбачає до 5 років позбавлення волі.

13 червня поліція знайшла 16-річного кривдника, поговорила з ним і з його батьком і наступного дня юнакові повідомили про підозру все-таки за легшою статтэю.

В ході розслідування було встановлено, що причиною неподобства, яке відображене на відео, стали «неприязні стосунки» між дівчиною обвинуваченого та потерпілою.

Після пред’явлення обвинувачення 16-річний хлопець заявив, що розкаюється в скоєному.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк до 200 годин, або виправних робіт на строк до року.

Потерпіла в кримінальному провадженні заявила цивільний позов про відшкодування моральної шкоди на суму близько 150 тис. грн.