На Московському проспекті паралельно з ремонтом дороги чистять каналізацію

Фото: vodokanal.kharkov.ua

Бригади КП «Харківводоканал» проводять профілактичне прочищення каналізаційних колекторів на Московському проспекті в Основ’янському районі Харкова.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міської ради з посиланням на начальника ремонтно-експлуатаційної дільниці Основ’янського району комплексу «Харківводовідведення» Ігоря Плотнікова.

Зараз комунальники виконують прочищення каналізаційного трубопроводу діаметром 600 мм, який проходить по Московському проспекту. На даному об’єкті завершили прочищення 700 м мереж водовідведення, залишилося ще близько 500 м.

За словами чиновника, бригади працюють з використанням сучасної техніки в стислі терміни.

«Роботи виконуємо комбінованою гідромашиною. Ефективність прочищення із застосуванням даного методу дозволяє викачувати в день близько трьох кубічних метрів мулового осаду. Для порівняння, без цієї спецтехніки — не більше одного кубометра. Далі муловий осад утилізується на наших мулових спорудах», — розповів Ігор Плотніков.

Як уточнили на підприємстві, комбінована гідромашина складається з двох установок. Перша призначена для гідродинамічного прочищення каналізаційних трубопроводів і розпушування мулового осаду, друга — для відкачування та видалення рухомого мулового осаду з каналізаційного колодязя.

Роботи з профілактичного прочищення каналізаційних колекторів ведуться по всьому місту. З початку року комунальники провели профілактичне прочищення 374 км каналізаційних колекторів, відновили 835 колодязів та понад 400 люків на каналізаційних трубопроводах різних діаметрів.

Як повідомляв Харків Times, Водовозов заявив, що реконструкція Московського проспекту знаходиться на фінішному етапі, її планується закінчити до середини липня. Рух трамваїв на цій ділянці буде відновлено в серпні.