Погодні регулятори і німецькі котли – в Основ’янському районі реконструюють котельню

Фото: city.kharkov.ua

У Основ’янському районі Харкова триває реконструкція котельні, яка обслуговує близько 40 житлових будинків, школу та територіальний центр надання соціальних послуг. В експлуатацію об’єкт планується ввести до початку нового опалювального сезону.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

Котельня, розташована на вул. Диспетчерській, 27-а, була введена в експлуатацію в кінці 1960-х рр. і передана на баланс підприємства в 2002 році. Раніше серйозні роботи по модернізації теплогенеруючого пункту не проводили, тому левова частка обладнання вийшла з ладу і вимагає заміни на більш економічне і ефективне.

В котельні вже встановили шість котлів німецького виробництва, оснащених сучасною автоматикою, замінили всі насосне обладнання та запірну арматуру, встановили якісні пластинчасті теплообмінники, компактну автоматичну систему пом’якшення води і нові баки запасу гарячої води. На завершальному етапі знаходяться роботи по автоматизації та диспетчеризації котельні, яка працюватиме в автоматичному режимі з погодним керуванням.

Роботи з реконструкції котельні проходять в рамках проекту «Підвищення енергоефективності централізованого теплопостачання України» за кредитні кошти Міжнародного банку реконструкції та розвитку. Відповідно до укладеного з французькою компанією «ENERTEX» контрактом в місті реконструюють ще п’ять котелень: по дві в Холодногірському і Новобаварського районах і одну – в Київському.

Як повідомляв Харків Times, Харківські тепломережі вироблятимуть електрику.

«Харківські теплові мережі» реконструюють котельню заводу «Хартрон».

До кінця 2021 року 117 багатоповерхових житлових будинків обладнають приладами обліку тепла. А всього в місті замінять близько 100 км мереж.