Суд виніс вирок харківському лжемінеру

Фото: khar.gp.gov.ua

Київський районний суд Харкова визнав винним і виніс вирок 43-річному чоловіку, який протягом місяця тероризував поліцію і суди – відправляв фейкові повідомлення про мінування цих установ.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Розслідування встановило, що 43-річний харків’янин зробив дев’ять неправдивих повідомлень про замінування «з метою дезорганізації роботи державних організацій».

Уявну вибухівку він по кілька разів закладав в сервісний центр МВС на вул. Шевченко, 62, регіональний сервісний центр МВС на вул. Шевченко, 26, Харківський апеляційний суд (площа Героїв небесної сотні, 36) і Господарський суд Харківської області (площа Свободи, 5).

Суд визнав харків’янина винним у завідомо неправдивих повідомленнях про загрозу безпеці громадян, знищення та пошкодження об’єктів власності, скоєних повторно (ч. 1, ч. 2 ст. 259 КК України), і призначив покарання у вигляді 4 років позбавлення волі.

Під час судового розгляду обвинувачений визнав свою провину в повному обсязі.

Рішення суду не вступило в законну силу, оскільки триває час, відведений на апеляційне оскарження.

Як повідомляв Харків Times, 22 січня, о 14:00 до поліції Харкова по спецлінії «102» повідомили про закладення вибухівки в чотирьох адміністративних будівлях на вулиці Шевченка.

27 січня в поліцію Харкова повідомили про закладення вибухівки в чотирьох адміністративних будівлях по вулиці Шевченка, серед яких сервісний центр МВС.

2 лютого поліцейські Харкова шукали вибухівку в чотирьох адміністративних будівлях по вулиці Шевченка, серед яких сервісний центр МВС.

16 лютого в Харкові через інформацію про замінування зупинив роботу сервісний центр МВС, розташований на вулиці Шевченка.

17 лютого в Харкові через інформацію про замінування зупинив роботу сервісний центр МВС, розташований на вулиці Шевченка.

21 квітня Київська окружна прокуратура Харкова затвердила і направила до суду обвинувальний акт відносно жителя Харкова за ч. 1, ч. 2 ст. 259 КК (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення та пошкодження об’єктів власності, вчинене повторно).