Медики розповіли про стан постраждалих в результаті вибуху гранати на проспекті Гагаріна в Харкові

У лікарнях міста Харкова знаходяться четверо постраждалих в результаті вибуху гранати РГД-5, який стався напередодні ввечері, 8 червня, на проспекті Гагаріна, неподалік від супермаркету «Таврія В». Госпіталізовані молоді люди у віці від 16 до 18 років.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Харківської міськради з посиланням на керівництво медустанов.

Троє поранених знаходяться в Харківській міській лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги. За словами в.о заступника головлікаря Андрія Соцького, пацієнтів у віці 16, 17 і 18 років госпіталізували в відділення політравми. У них множинні осколкові поранення тулуба і кінцівок, без проникнення в грудну і черевну порожнини. Їх стан медики оцінюють, як стабільний, що не несе загрози життю. Лікування поранені проходять в звичайних палатах.

Ще одного 18-річного потерпілого з осколковими ушкодженнями двох передпліч і гомілки 8 червня о 22:40 доставили до міської лікарні № 17. Його стан оцінюється як середньої тяжкості, без загрози життю, повідомив головлікар Дмитро Черепов.

Як повідомляв Харків Times, в результаті вибуху гранати на проспекті Гагаріна, неподалік від супермаркету «Таврія В» постраждали три людини. Неподалік від місця вибуху знаходилася дитина, яка з переляку побігла у двори. Пізніше поліція уточнила, що в результаті вибуху постраждали п’ятеро людей.

За фактом підриву гранати на проспекті Гагаріна в Харкові поліція відкрила кримінальне провадження за двома статтями КК, Затриманому за це правопорушення чоловікові загрожує довічне ув’язнення.