Вибух гранати на проспекті Гагаріна в Харкові: кількість постраждалих збільшилася до п’яти

Фото: hk.npu.gov.ua

В результаті вибуху гранати, який стався напередодні ввечері, 8 червня, на проспекті Гагаріна, неподалік від супермаркету «Таврія В», до лікарень доставлено п’ятеро постраждалих. Серед них – двоє підлітків 16 і 17 років.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

Інформація про подію на проспекті Гагаріна надійшла до відділу поліції №1 Харківського райуправління міліції №1 8 червня о 21:53 від перехожого.

За адресою виїхали керівництво ГУНП в Харківській області, слідчого управління, ОП №1 ХРУП №1, слідчо-оперативна група, криміналісти, фахівці вибухо-технічного управління, криміналісти, слідчо-оперативно-група.

Встановлено, що між компанією молоді та 29-річним чоловіком стався конфлікт, в ході якого він кинув гранату РГД-5. В результаті вибуху гранати постраждали п’ятеро людей у ​​віці від 16 до 33 років. Всі постраждалі з осколковими пораненнями доставлені в медичні установи Харкова.

Речові докази направлено на експертне дослідження.

Слідчі внесли відомості про подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 15 в. 115 КК (замах на вбивство) і ч. 1 ст. 263 КК (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 10 до 15 років або довічне ув’язнення.

Правопорушника затримано в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Йому оголошено про підозру у вчиненні злочинів. Найближчим часом суд обере йому запобіжний захід.

Досудове розслідування триває, встановлюються всі обставини події.

Як повідомляв Харків Times, в результаті вибуху гранати на проспекті Гагаріна, неподалік від супермаркету «Таврія В» постраждали три людини. Неподалік від місця вибуху знаходилася дитина, яка з переляку побігла у двори.