Поліцейські з Харківської області для «поліпшення статистики» інсценували злочин

Теруправління Державного бюро розслідувань (ДБР) у Полтаві завершило розслідування залучення трьома співробітниками поліції невинуватої людини до відповідальності нібито за незаконну порубку.

Про це Харків Times повідомив прес-секретар розташованого у Полтаві теруправління ДБР Олександр Білка.

Слідство встановило, що начальник одного з районних відділень поліції Харківської області та його підлеглий, начальник сектора кримінальну поліції «створили штучні умови для поліпшення статистики по розкриттю злочинів, пов’язаних із розкраданням лісу».

«Для цього правоохоронці запропонували місцевому мешканцю грошову винагороду в обмін на зізнання у вирубці дерев. Надалі обіцяли сприяти йому в ухиленні від покарання у вигляді позбавлення волі», – розповів Білка.

Громадянина, який погодився брати участь в обмані, вивезли до лісу, де вже були зрубані дев’ять дерев, вручили йому бензопилу та пальне до неї й викликали слідчо-оперативну групу. У середині травня 2020 року жінка-слідчий, яка була в курсі того, що відбувається, повідомила «порушникові» про підозру в незаконній порубці (ч. 1 ст. 246 КК).

«У рамках кримінального провадження задокументовано передачу поліцейськими потерпілому коштів у сумі 300 гривень у якості винагороди за зізнання в злочині, який той не вчиняв», – повідомив Білка.

Тепер справжні винуватці злочину постануть перед судом.

Як повідомляв Харків Times 5 травня 2020 року слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, повідомили про підозру чотирьом співробітникам Нацполіції у Харківській області. Правоохоронців підозрюють у «кришуванні» незаконної вирубки лісу, а начальника одного з відділень главку – ще у вимаганні та отриманні хабара.