В Ізюмі п’яний розбишака зі сковорідкою та ножем напав на жінок

В Ізюмі раніше судимий чоловік увірвався до будинку, де знаходилися дві жінки. Погрожуючи і б’ючи, зажадав віддати йому гроші та цінні речі. Нарешті, отримавши необхідну, втік. Але незабаром був затриманий поліцією. Тепер свій вирок виніс і суд.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, раніше судимий чоловік напідпитку йшов вулицею та розглядав будинки. Один з них видався йому особливо привабливим. До того ж двері до нього виявилися замкнені не дуже надійно (не на засув). Скориставшись цією обставиною, зловмисник проник до оселі, де в цей момент знаходилися господиня та її подруга.

Побачивши, що противник явно слабкіший за нього, злочинець, погрожуючи фізичною розправою, вимагав віддати йому гроші, телефони та прикраси. Чи то жінки забарилися, то чи не повірили, чи то п’яному розбійникові щось привиділося, але він схопив сковорідку і почав бити одну з жінок по руках, ламаючи їй пальці. А потім схопивши ніж і, розмахуючи ним, порізав другій жінці руки, шию і груди.

Зрештою, забрав у смертельно переляканих подруг гроші, ювелірні прикраси та смартфони (на загальну суму понад 50 000 гривень) і втік. Однак незабаром був затриманий правоохоронцями.

Ізюмський міський суд Харківської області визнав винним 45-річного чоловіка в розбійному нападі з проникненням у житло (ч. 3 ст. 187 КК), і призначив покарання у вигляді 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Крім цього, суд задовольнив позов про відшкодування матеріального збитку на суму 11 000 гривен (інше майно злочинець повернув) і морального — на суму 25 000 гривень.

Вирок суду на даний час не набув чинності, триває термін апеляційного оскарження.

Як повідомляв Харків Times, в ніч на 31 грудня четверо розбійників увірвалися до будинку мешканця Великобурлуцького району та відібрали 240 тис. грн.

У ніч на 5 лютого 2021 року на ХТЗ на чоловіка, який сидів у своєму автомобілі, напали троє невідомих. Побили його і машину, пограбували та поїхали. Але потерпілий добре запам’ятав розбійників і їх екіпаж.