У Харкові під час проведення контрдиверсійних навчань зменшилася кількість кримінальних правопорушень – СБУ

Фото: Владіслав Абдула/ Facebook

У Харківській області завершено широкомасштабні контрдиверсійні тренування, які проводилися під егідою центрального координаційного органу боротьби з тероризмом – Антитерористичного центру при Службі безпеки України.

Про це Харків Times повідомив начальник прес-центру СБУ області Владислав Абдула.

Навчання були спрямовані на відпрацювання заходів з координації діяльності всіх регіональних суб’єктів антитерористичної діяльності в екстремальних умовах.

Крім Управління СБУ в Харківській області, у тренуваннях брали участь підрозділи Головного управління Національної поліції в Харківській області, Управління патрульної поліції у м. Харкові, Східне територіальне управління Національної гвардії України, Головне управління Держслужби з надзвичайних ситуацій в Харківській області, Харківський прикордонний загін Держприкордонслужби, Харківський та Чугуївський гарнізони Збройних Сил України, Військова служба правопорядку та Харківська обласна прокуратура.

Відповідна підготовка правоохоронців, у разі виникнення реальних терористичних чи диверсійних загроз, дозволить запобігти нанесенню значної шкоди життю та здоров’ю мешканців і гостей Харківщини.

“Варто відмітити, що сам факт проведення навчань суттєво зменшив кількість кримінальних проявів на території Харкова. Так, за три доби навчань Нацполіцією було зареєстровано лише 2 крадіжки”, – зазаначив Владислав Абдула.

Також під час навчань суб’єктами антитерористичного штабу було викрито та задокументовано цілу низку кримінальних правопорушень, що не стосуються виконання навчальних завдань. Серед викритих злочинів – незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами, незаконне розповсюдження наркотичних засобів і психотропних речовин, незаконний перетин державного кордону тощо.

Навчально-бойові завдання, поставлені Службою безпеки України перед учасниками контрдиверсійних тренувань, були виконані на достатньо високому рівні. За оцінками представників учбових диверсійних груп, антитерористичний режим, який створений на Харківщині під час навчань, є одним з найкращих на території України.

Разом з тим, у випадку відпрацювання реальної бойової ситуації, Управління Служби безпеки України в Харківській області за необхідності застосує значно ширший комплекс заходів, спрямованих на створення безпечних умов життєдіяльності для наших громадян та затримання зловмисників.

Як повідомляв Харків Times з 9 по 12 лютого співробітники Служби безпеки України проводили масштабні навчання з протидії диверсійним проявам на території міста Харкова та Харківської області.