У Харкові створили 34 пункти вакцинації від COVID-19, – Терехов

Фото: city.kharkov.ua

У Харкові створено 34 пункти для добровільної вакцинації населення згідно з державним планом імунізації населення від COVID-19.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

Підготовка до вакцинації стала темою ефіру програми «Свобода слова Савіка Шустера» 12 лютого, в якій взяв участь секретар Харківської міськради Ігор Терехов.

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов під час програми повідомив, з наступного тижня в країні стартує кампанія з вакцинації українців від коронавируса. Планується, що в лютому в Україну надійде мільйон доз вакцини.

Відповідаючи на питання, чи готовий Харків до проведення вакцинації, Ігор Терехов зазначив, що вся підготовча робота вже проведена, але проблема полягає в тому, що далеко не всі городяни готові вакцинуватися.

«Ми виконали все, що від нас вимагалося: у Харкові відкрито 34 пункти для вакцинації, ми готуємо до цієї роботи лікарів. Чекаємо тільки вакцину. Але існує одна проблема – потрібно пояснити людям, що необхідно вакцинуватися. Сьогодні суспільство неоднозначно сприймає вакцинацію, в тому числі самі медики. За статистикою, 30% медпрацівників не хочуть вакцинуватися, а це ті люди, які знаходяться на передовій боротьби з коронавірусом, і від їхньої думки залежить багато чого. COVID-19 заліз до кишень кожної сім’ї, до бюджету кожного міста. Тому ми повинні роз’яснити людям, що ще один локдаун матиме катастрофічні наслідки. Офіс Президента, Міністерство охорони здоров’я повинні дати чіткі меседжі суспільству, що потрібно вакцинуватися, – заради здоров’я людей, заради порятунку людських життів. Така робота раніше не проводилася», – підкреслив Ігор Терехов.

Як повідомляв Харків Times, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 13 лютого виявили 80 301 випадок коронавірусної хвороби COVID-19, 289 – за минулу добу.

У Харківській області вакцинацію від коронавірусної хвороби COVID-19 будуть проводити 24 мобільні бригади.

В обладміністрації розповіли, кому і коли зроблять щеплення від коронавируса вакциною Pfizer.

У Харківській області захворілих на грип та ГРВІ закликають пройти безкоштовне тестування на COVID-19.