У ХОДА розповіли, кому і коли зроблять щеплення від коронірусу вакциною Pfizer

Фото: city.kharkov.ua

У Харківській області під час першого етапу вакцинації від коронавируса, який почнеться в лютому, заплановано охопити 15 тис. 400 осіб. Під час другого, запланованого на квітень, щеплення від COVID-19 зроблять 125 тис. жителів області.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ХОДА.

За словами заступника директора Департаменту охорони здоров’я Харківської ОДА Геннадія Бондарчука, в першу хвилю вакцинувати будуть переважно медиків.

«Планується, що для проведення першого етапу імунізації Україна отримає вакцину Pfizer, і вакцинація повинна бути проведена протягом 5 днів. Це пов’язано зі специфікою зберігання цієї вакцини. На першому етапі вакцинації в Харківській області підлягають 15 тис. 400 осіб. В першу чергу, це працівники мобільних бригад служби екстреної медичної допомоги, працівники установ стаціонарної допомоги, які надають допомогу хворим COVID-19, а також працівники та підопічні, які знаходяться в установах соціального захисту», – пояснив Бондарчук.

Розроблено щоденні плани вакцинації, мобільні групи проходять додаткове навчання. Пункти вакцинації для першої хвилі визначені та обладнані, на сьогодні їх 25 – це заклади, які надають стаціонарну допомогу пацієнтам, хворим COVID-19.

«Другий етап вакцинації буде проведено для співробітників підрозділів первинної медико-санітарної допомоги та інших закладів охорони здоров’я, які не надають стаціонарну допомогу пацієнтам, хворим коронавирусной хворобою, а також педагогів, працівників культури і поліції», – пояснив Геннадій Бондарчук.

Як повідомляв Харків Times, в Харківській області станом на 8:00 3 лютого виявили 78 366 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 230 – за минулу добу.

У Харкові розробили дорожню карту вакцинації від COVID-19, відповідно до якої тимчасові пункти будуть розгорнуті в 34 медустановах.