У Харківській області вакцинацію від COVID-19 будуть проводити 24 мобільні бригади

Фото: Харків Times

У Харківській області вакцинацію від коронавирусной хвороби COVID-19 будуть проводити 24 мобільні бригади. Зараз учасники цих бригад, близько 150 медиків, проходять онлайн-навчання, організоване Міністерством охорони здоров’я України.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Харківської ОДА.

За словами заступника директора Департаменту охорони здоров’я ХОДА Геннадія Бондарчука, в області будуть працювати різні схеми імунізації жителів.

«У залежності від вакцини, яка буде поставлена в Харківську область, працюватимуть різні схеми проведення імунізації людей, які потребують щеплення у першу хвилю», – зазначив Геннадій Бондарчук.

Також навчання від міністерства пройдуть фахівці Департаменту охорони здоров’я Харківської ОДА, працівники закладів охорони здоров’я, які надають допомогу пацієнтам, хворим на СOVID-19, працівники первинної ланки медико-санітарної допомоги.

Фахівці, які пройдуть навчання, надалі будуть ділитися досвідом зі своїми колегами.

«Працівники центрів первинної медико-санітарної допомоги проводять вакцинацію від інших захворювань – і це є їхнім обов’язком. Проведення СOVID-вакцинації не матиме якихось особливостей у порівнянні з кампаніями зі щеплення від інших захворювань», – наголосив Геннадій Бондарчук.

Як повідомляв Харків Times, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 12 лютого виявили 80 012 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 189 — за минулу добу.

На стаціонарному лікуванні в опорних закладах Харківської області знаходяться 1048 пацієнтів з підтвердженим діагнозом СOVID-19 і 174 — з підозрою на коронавірусну хворобу.

В обладміністрації розповіли, кому і коли зроблять щеплення від коронавируса вакциною Pfizer.

У Харківській області захворілих на грип та ГРВІ закликають пройти безкоштовне тестування на COVID-19.