Харківський апеляційний суд відновив роботу після повідомлення про мінування

Фото: ХарківTimes

Харківський апеляційний суд, який сьогодні, 11 лютого, зупиняв роботу через повідомлення про мінування, відновив діяльність.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі суду.

Вибухотехніки провели перевірку будівлі суду і ніяких вибухонебезпечних предметів не виявили.

“Суд працює в звичайному режимі”, – розповіли в прес-службі.

Співробітники суду повернулися на робочі місця приблизно через дві години після евакуації.

Сьогодні в апеляційному суді заплановано розгляд трьох резонансних справ. На 13:45 призначено розгляд скарги адвоката Дмитра Габишева, підозрюваного в скоєнні ДТП на Окружній дорозі, в якій загинули рятувальник і його 15-річна дочка. Захист наполягає на пом’якшенні запобіжного заходу для підозрюваного, який, за рішенням суду першої інстанції, знаходиться в СІЗО.

Крім цього хочуть на свободу Ольга Кравченко та Ігор Мирончук – фігуранти справи про пожежу в нелегальному пансіонаті «Золотий час», в результаті  якої загинули вже 16 осіб. Харківський апеляційний сьогодні має розглянути скарги на обрання Кравченко і Мирончуку запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою без права внесення застави.

За словами прес-секретаря суду Євгенії Бондаренко, всі заплановані на сьогодні засідання відбудуться, їх проведуть із запізненням. Зокрема, суд, на якому розглядатимуть запобіжний захід для Дмитра Габишева, почнеться приблизно на годину пізніше, орієнтовно о 14:40.

Як повідомляв Харків Times, 11 лютого, о 10:20 анонім повідомив, що в будівлі Харківського апеляційного суду знаходиться вибухівка.