Пожежа в «Золотому часі»: жертв вже 16

Фото: kh.dsns.gov.ua

У неділю, 24 січня, помер один з п’яти людей похилого віку, госпіталізованих після пожежі в приватному будинку для літніх людей «Золотий час».

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Харківської міської ради з посиланням на віце-мера Харкова Світлану Горбунову-Рубан.

За словами чиновниці, смерть не пов’язана з пожежею, а викликана віком і загальним станом чоловіка.

Як повідомляв Харків Times, 21 січня, о 15:03 в Харкові на вулиці Нижній Гійовській, 150 Б, у двоповерховому житловому будинку, переобладнаному під будинок престарілих, виникла пожежа на другому поверсі. 15 людей загинули, п’ятерих госпіталізували. Подію класифіковано як надзвичайну ситуацію державного рівня.

Президент України Володимир Зеленський висловив співчуття у зв’язку з трагедією і наказав створити держкомісію, розслідувати ситуацію та допомогти постраждалим і родичам загиблих.

Прокуратура та поліція станом на ранок 22 січня затримали чотирьох осіб, причетних до організації нелегального приватного будинку престарілих «Золотий час».

23 січня Київський районний суд Харкова відправив під варту на 60 діб 45-річного В’ячеслава Кравченко, орендаря будівлі, в якому знаходився нелегальний «геріатричний пансіонат» на вулиці Нижній Гійовській.

Другу підозрювану у справі про пожежу в «Золотому часі» Ольгу Кравченко також відправили до СІЗО.

67-річний Славко Акопян, власник будинку, де знаходився згорілий пансіонат «Золотий час» за рішенням суду взято під варту терміном на 60 днів, до 21 березня без права внесення застави.

34-річного Ігоря Мирончука, четвертого підозрюваного у справі, також відправили за ґрати до 21 березня 2021 року без права внесення застави.