У Харкові другий день поспіль шукають вибухівку в апеляційному суді

11 лютого через повідомлення про мінування зупинив роботу Харківський апеляційний суд, розташований на площі Небесної Сотні.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі суду.

Інформація про закладення вибухівки надійшла до суду о 10:20.

«У зв’язку з повідомленням тимчасово припинено роботу для проведення правоохоронними органами необхідних дій. В даний час триває евакуація працівників та відвідувачів суду.», – розповіли в суді.

На сьогодні в апеляційному суді заплановано розгляд трьох резонансних справ. На 13:45 призначено розгляд скарги адвоката Дмитра Габишева, підозрюваного в скоєнні  ДТП на Окружній дорозі, в якій загинули рятувальник та його 15-річна донька. Захист наполягає на пом’якшенні запобіжного заходу для підозрюваного, який, за рішенням суду першої інстанції, знаходиться в СІЗО.

Окрім цього хочуть на свободу Ольга Кравченко та Ігор Мірончук – фігуранти справи про пожежу в нелегальному пансіонаті «Золотий час», внаслідок якої загинули вже 16 осіб. Харківський апеляційний сьогодні мав розглянути скарги на обрання Кравченко та Мірончуку запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою без права внесення застави.

За словами прес-секретаря суду Євгенії Бондаренко, невідомо, як піде розгляд справ.

Про відновлення роботи суду буде повідомлено додатково.

Як повідомляв Харків Times, 10 лютого, о 11:00 анонім повідомив про закладення вибухівки в Харківському апеляційному суді, розташованому на площі Небесної Сотні.