Начальник залізничної дільниці “не помітив” вирубку лісу у Сахновщинському районі – прокуратура

Фото: khar.gp.gov.ua

Правоохоронці повідомили про підозру начальнику дільниці залізниці, який допустив вирубку лісу у Сахновщинському районі, за фактом службового недбальства, яке спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, з початку 2019 року по середину 2020 року начальник дільниці залізниці в Сахновщинському районі допустив самовільну вирубку дерев на загальну суму майже 6,3 млн грн. При цьому він не складав будь-яких актів та не повідомляв своє керівництво про порушення на закріпленій за ним території.

Досудове розслідування здійснює відділ поліції №1 Красноградського РВП ГУНП в Харківській області, оперативний супровід здійснюється співробітниками Лозівського мыжрайонного відділу Управління СБУ в Харківській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Фото: khar.gp.gov.ua

Як повідомляв Харків Times, 28 січня 53-річному мешканцю села Лихопілля Лозівського району області повідомили про підозру в організації незаконної вирубки дерев. Чоловікові загрожує до семи років позбавлення волі.