Жителю Лозівського району загрожує до семи років в’язниці за організацію незаконної порубки дерев

Фото: Національна поліція в Харківській області

53-річного жителя села Тихопілля Лозівського району підозрюють в організації незаконної порубки дерев. Чоловікові загрожує до семи років позбавлення волі.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

31 жовтня 2020 на поліцію повідомили, що поблизу села Тихопілля Лозівського району кілька осіб незаконно вирубують дерева. Прибулі на місце поліцейські виявили 11 спиляних дерев акації, п’ять ясенів різного діаметру, а також бензопили. В результаті незаконної вирубки державі було завдано збитків на 109 тисяч гривень.

Під час досудового розслідування було встановлено, що до злочину причетний 53-річний житель села. Він заздалегідь найняв чотирьох чоловіків для спилювання дерев і запевнив, що вирубка буде здійснюватися на законних підставах.

28 січня чоловікові повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 246 КК (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу). Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі.

Як повідомляв Харків Times, 22 жовтня в Харківській області поліція зупинила чергового «чорного лісоруба». У фургоні без номерів він віз 12 кленових колод.