У Золочівському районі вогнеборці врятували з палаючого будинку літню пару

Фото: kh.dsns.gov.ua

Вчора ввечері в селищі Березівка ​​Золочівського району через несправність пічного опалення спалахнув приватний будинок. В одній з кімнат рятувальники виявили непритомних господарів будинку.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ДСНС області.

7 лютого о 19:03 на номер «101» надійшло повідомлення про пожежу в приватному будинку за адресою: Харківська область, Золочівський район, селище Березівка, вул. Набережна, 17.

На місце виклику негайно вирушили рятувальники 52-ї Державної пожежно-рятувальної частини. На момент їх прибуття вогнем були охоплені домашні речі та дерев’яне перекриття будинку на площі близько 40 кв. м.

При проведенні розвідки пожежі рятувальники виявили в одній з кімнат подружжя: 62-річного чоловіка та 60-річну жінку. Вони отримали отруєння чадним газом. Постраждалих негайно винесли на свіже повітря та передали медикам швидкої, які доставили їх до Золочівської районної лікарні.

Займання вдалося локалізувати о 19:40 та ліквідувати повністю о 21:10.

За попередніми даними, причиною пожежі стало порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації пічного опалення.

Як повідомляв Харків Times, в ніч на 7 січня в селі Хроли Харківського району рятувальники ліквідували велику пожежу в приватному будинку. Найбільш імовірною причиною події в ДСНС вважають порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення.