Офтальмологічне відділення обллікарні почне прийом хворих COVID-19

Фото: kharkivoda.gov.ua

У Харкові до 60 хворих COVID-19 зможе прийняти офтальмологічне відділення обласної лікарні. У будівлі завершили ремонт приймального відділення, в якому буде проходити розподіл пацієнтів.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі обладміністрації.

За словами заступника голови Харківської ОДА Тараса Пастуха, палати в офтальмологічному відділенні були готові кілька тижнів тому. Прийом хворих не починали до завершення ремонту приймального відділення, яке знаходиться на першому поверсі. Зокрема, тут облаштовували спеціальний пандус для транспортування хворих.

«Обласна лікарня законтрактована з НСЗУ, вже отримала фінансування, закуплені необхідні медикаменти, засоби захисту. У п’ятницю був завершений ремонт приймального відділення. Уже сьогодні екстрена допомога зможе доставляти хворих у цей медичний заклад. У 14 годину 21 грудня ми дали повідомлення на «екстренку» про готовність цього медичного закладу», – сказав заступник Харківської ОДА.

Він додав, що після проведення першої черги робіт планується повністю завершити ремонт 1-го і 3-го поверхів відділення. Після цього воно зможе приймати 150-160 пацієнтів.

Як повідомляв Харків Times, за даними МОЗ, в Харківській області станом на 8:00 21 грудня виявили 65 414 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 102 – за минулу добу.

У Харкові обласний госпіталь ветеранів та офтальмологічне відділення обласної лікарні готують для прийому хворих з COVID-19.