На 23 серпня затримали шахрая, який виманив у пенсіонера золото та 30 тисяч грн

Фото: hk.npu.gov.ua

У Харкові поліцейські затримали шахрая, який використовуючи поширену схему “ваш син потрапив в ДТП”, виманив у 81-річного пенсіонера гроші та ювелірні вироби.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

Потерпілий звернувся до поліції 17 грудня. Він розповів, що йому зателефонував невідомий і заявив, що його син потрапив у ДТП, перебуває в лікарні і потребує медичної допомоги. Лікування потрібно було оплатити, тому через деякий час до заявника прийшов невідомий чоловік, якому пенсіонер віддав 30000 гривень та золоті кільця.

В ході оперативно-розшукових заходів працівники Шевченківського відділу поліції спільно з співробітниками Управління стратегічних розслідувань викрили зловмисника. Ним виявився безробітний 35-річний житель Луганської області. Поліцейські затримали його на вулиці 23 Серпня і вилучили речові докази. Затриманому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 190 КК (шахрайство). Санкція статті передбачає до трьох років позбавлення волі.

Досудове розслідування триває.

Як повідомляв Харків Times, біля будинку по вулиці Плитковій в Харкові поліцейські затримали 52-річну жінку, яку два роки розшукували за шахрайство в особливо великих розмірах і викрадення.