У Харківській області поліція накрила групу наркоторгівців (фото, відео)

Оперативники Харківського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіціі викрили групу осіб, які займалися розповсюдженням наркотиків у обласному центрі та райцентрі Ізюм.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіціі області.

Організатором “бізнесу” правоохоронці вважають 34-річного харків’янина. До групи входили особи, “раніше неодноразово судимі за злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотиків”.

Також членом групи виявився колишній співробітник правоохоронних органів, звільнений у 2017 році, чим і пояснюється інтерес внутрішньої безпеки до цього розслідування.

“Оголошення для клієнтів дилери розміщували на одному з телеграм-каналів, розповсюджували синтетичну психотропну речовину – PVP-сіль – шляхом закладок, оплату отримували готівкою при зустрічі або на банківську картку”, – йдеться у повідомленні.

За матеріалами внутрішньої безпеки Нацполіціі України відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 КК (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

Правоохоронці здійснили оперативні закупівлі, після чого слідчі та бійці поліції особливого призначення провели близько двадцяти обшуків у фігурантів розслідування. Були виявлені та вилучені марихуана, ацетильований опій, PVP-солі, 1,5 кг макової соломи, ампули з димедролом, метадон, пакети з конопляним насінням. Також у членів групи вилучили зброю, спецзасоби, банківські картки, готівку й автомобілі.

Поліція затримала організатора групи та двох його спільників – 31-річного чоловіка і 44-річну жінку, готується повідомлення їх про підозру, до суду подано клопотання про утримання затриманих під вартою.

Підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк від шести до десяти років із конфіскацією майна. Розслідування триває.

Як повідомляв Харків Times, у Харківській області протягом двох днів жовтня поліцейські провели 85 обшуків у наркодилерів, під час яких вилучили наркотичні засоби, психотропні речовини та прекурсори. Вартість вилученого за цінами “чорного ринку” перевищує п’ять мільйонів гривень.