У Харкові подорожчає вода

Фото: bc-news.com.ua

У четвер, 4 грудня територіальний підрозділ Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКУ), проведе відкрите обговорення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення на 2021 рік. Ціна на водопостачання може вирости на 12%, на водовідведення — на 0,39%.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення на сайті КП «Харківводоканал».

Через карантин обговорення проходитиме онлайн на платформі Zoom.

Заявки на участь в обговоренні, а також зауваження та пропозиції приймали до 30 листопада.

Згідно з проектом постанови НКРЕКУ №1141, тариф на централізоване водопостачання для споживачів, які є суб’єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення (підприємства, оптова ціна), складе 5,59 грн за кубометр (без ПДВ).

Споживачі, які не є суб’єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення (населення), платитимуть 14,23 грн за кубометр (без ПДВ). Чинний тариф — 12,69 грн.

Тариф на централізоване водовідведення для споживачів, які є суб’єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення становитиме 2,42 грн за кубометр (без ПДВ).

Для тих, хто не є суб’єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення, передбачений тариф в 7,71 грн за кубометр (без ПДВ). Чинний тариф — 7,68 грн.

Як повідомляв Харків Times, нинішні тарифи діють з 5 лютого 2020 року, тоді холодна вода для харків’ян виросла в ціні на 15,9%, а каналізація – на 37,6%.

26 травня 2020 року в КП «Харківводоканал» провели відкриті слухання щодо перегляду тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення.

При формуванні нових тарифів на підприємстві врахували прогнозний індекс зростання цін виробників промислової продукції, прогнозоване зростання прожиткового мінімуму, від якого залежить розмір фонду оплати праці і відрахувань, — на 5,3%, збільшення витрат на електроенергію – на 18,7%. Також в зв’язку зі зношеністю водопроводу (57,5%) і каналізаційних колекторів (79,9%) до вартості послуг включили кошти на ремонт фонду підприємства.