У держвласність повернули землі вартістю понад три мільйони

Картина Петра Левченко

Балаклійський районний суд задовольнив позов Лозівської місцевої прокуратури та скасував договори оренди та суборенди, якими з держвласності у користування нібито сільськогосподарського товариства були передані 140 га землі вартістю понад три мільйони гривень.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Як з’ясувалося, ще у 2014 році Головне управління Держземагентства у Харківській області передало ці землі на 49 років в оренду мешканцю Харкова, нібито для ведення сільського господарства.

Однак, орендар не надав жодного документу, який свідчив би про те, що він дійсно має намір займатися фермерством – ані свідоцтва про профільну освіту або досвід роботи в цій галузі, ані наявності власної сільськогосподарської техніки. Більш того, він навіть не оформив фермерське господарство, а просто “передав землі в суборенду одному з сільськогосподарських товариств”, що є порушенням законодавства.

Наразі рішення суду вже виконано, землю повернуто у держвласність.

Як повідомляв Харків Times, у лютому Господарський суд Харківської області зобов’язав підприємство повернути державі землі загальною площею 627 га вартістю 54,5 мільйона гривень.