Перша сесія міськради нового скликання повинна пройти 9 грудня

Фото: Харків Times

Харківська міська територіальна виборча комісія сьогодні, 2 грудня, прийняла постанову №125, згідно з якою перша сесія Харківської міської ради нового скликання повинна бути скликана у середу, 9 грудня.

Про це Харків Times стало відомо з постанови міського тервиборчкому.

У своєму рішенні виборчком керувався власними постановами “Про реєстрацію міського голови” та “Про реєстрацію депутатами міської ради”, законами України та іншими документами.

На сесії міськради старого скликання, яка відбулася сьогодні, 2 грудня, депутатами було внесено зміни до регламенту цього органу. Зокрема, статтю 11 доповнено пунктом, в якому йдеться, що “у разі якщо на час проведення першої сесії міського голову обрано, однак він з поважних причин не бере участі в першому пленарному засіданні першої сесії, міська рада шляхом прийняття більшістю від присутніх депутатів на пленарному засіданні сесії міської ради процедурного рішення обирає з числа депутатів головуючого, який головує на пленарних засіданнях міської ради до обрання секретаря міської ради. З часу обрання секретаря міської ради він головує на пленарних засіданнях міської ради”.

У тому ж випадку, коли міський голова відсутній, і при цьому не запропонував кандидатуру секретаря міськради, “міська рада обирає тимчасову президію із числа депутатів міської ради в кількості трьох-п’яти осіб. Члени тимчасової президії почергово головують на пленарних засіданнях міської ради до обрання секретаря міської ради”.

Проти цього заперечував депутат міськради Ігор Черняк, який був суперником Кернеса на виборах мера міста.

“Ми не вносили ці зміни завчасно, коли збиралися до цього. Ми не вносили ці зміни до виборів. Ми чомусь уже після того, як були проведені вибори, після того, як були проведені результати, починаємо вигадувати, змінюємо правила роботи для міськради нового скликання. Це, по-перше, трошки схоже на маніпуляцію”, – сказав Черняк, закликавши депутатів не голосувати за зміни регламенту та бюджет.

Але за його пропозицію проголосували лише дев’ять депутатів при 52 проти й трьох таких, що утрималися. В цілому за внесення змін до регламенту роботи міськради проголосували 53 депутати, семеро були проти й двоє утрималися.

Як повідомляв Харків Times, 30 листопада Харківська обласна територіальна виборча комісія призначила проведення першої сесії Харківської обласної ради нового скликання на п’ятницю, 11 грудня.