Всі підозрювані в нападі на автобус під Люботином вийшли з СІЗО

Всіх підозрюваних в нападі на автобус під Люботином відпустили з ув’язнення. Київський районний суд Харкова змінив запобіжний захід для 12 підозрюваних у хуліганстві хлопців на цілодобовий домашній арешт.

Про це Харків Times повідомив прес-секретар прокуратури Харківської області Дмитро Чубенко.

Майже три місяці підозрювані провели в слідчому ізоляторі. Тепер їх свобода обмежується місцем реєстрації (у Харкові та Дніпрі), яке вони не мають права залишати ні вдень, ні вночі.

Клопотання про зміну запобіжного заходу розглядали протягом трьох днів.

Перших трьох підозрюваних відпустили 19 листопада. 23 листопада — ще шістьох. Останні шестеро вийшли з СІЗО сьогодні, 24 листопада.

Як повідомляв Харків Times, 27 серпня, близько 19:10 на трасі Київ-Харків невідомі обстріляли з травматичної зброї мікроавтобус з пасажирами.

Нардеп від партії «Опозиційна платформа – За життя» Ілля Ківа заявив у Facebook, що автобус був обстріляний з автоматичної зброї «Азовом» та «Нацкорпусом».

Пізніше стало відомо, що спецпідрозділ Нацполіціі затримав 14 осіб. В автобусі перебувало 20 осіб, четверо з них з травмами і пораненнями доставлені в лікарню.

Пізніше поліція встановила ще 35 підозрюваних у причетності до нападу на мікроавтобус на трасі під Люботином Харківської області 27 серпня. Київський районний суд Харкова 29 серпня обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 діб без можливості застави дев’яти з 14 затриманих.

Згодом у справі з’явилося двоє нових підозрюваних.

Київський районний суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою протягом 60 діб без застави всім 16-ти особам, затриманим за підозрою у нападі на пасажирів автобусу під Люботином.

16 вересня суд відпустив із СІЗО підозрюваного в нападі і обстрілі автобуса під Люботином Олександра Бугайова.