Обстріл автобуса під Люботином: 14 затриманих, четверо постраждалих – у лікарні (доповнено)

У Харківській області спецпідрозділ Нацполіції затримав 14 осіб за фактом замаху на вбивство пасажирів автобуса на трасі під Люботином.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Офісу генерального прокурора.

“Автобус наздогнали декілька автомобілів, зупинили його шляхом блокування руху, пошкодили, розбивши скло та здійснили постріли з пістолета з гумовими кулями. Внаслідок події четверо пасажирів отримали тілесні ушкодження та доставлені до лікарні. У потерпілих вогнепальні поранення кінцівок та забої”, – йдеться у повідомленні.

Автомобілі, на яких рухалися нападники, були встановлені на АЗС поблизу Краснограда.

Прес-служба Нацполіції області повідомляє, що до лікарні доставлені четверо осіб. “Один з постраждалих отримав струс мозку, інші – різні поранення від гумових куль”, – йдеться у повідомленні.

Поліція відкрила ще одне кримінальне провадження за фактом стрілянини. Дії зловмисників кваліфіковані за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) і ч. 15, п. 1,7,12 ч.2 ст. 115 (замах на вбивство двох і більше осіб з хуліганських спонукань, вчинено за поперечною змовою групою осіб) Кримінального кодексу.

Пізніше прес-центр СБУ повідомив, що у автобусі перебували “20 активістів однієї з політичних партій”.

Читайте також:

Як повідомляв Харків Times, сьогодні, 27 серпня, близько 19:10 на трасі Київ-Харків невідомі обстріляли з травматичної зброї мікроавтобус з пасажирами.

Нардеп від партії “Опозиційна платформа – За життя” Ілля Ківа заявив у Facebook, що автобус був обстріляний з автоматичної зброї “Азовом” та “Нацкорпусом”. Згодом Ківа розповів Харків Times, що під час нападу на автобус були поранені троє людей, а одну людину викрали, й знову звинуватив у тому, що трапилося, “Азов” та “Нацкорпус”.

Політична партія “Національний корпус” і полк “Азов” виступили із заявою, у якій відкидають причетність їхніх членів до нападу на автобус з активістами ГО “Патріоти – За життя” на трасі “Київ-Харків” біля міста Люботина Харківської області.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив у Facebook, що група підозрюваних у нападі на мікроавтобус затримана у Красноградському районі Харківської області.