Харківський патрульний піде під суд за потрійну ДТП

Сержант патрульної поліції постане перед судом як винуватець ДТП, яка сталася в березні цього року на Московському проспекті в Харкові.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За погодженням з Харківською обласною прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт стосовно поліцейського за ч. 2 ст. 286 КК (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило тяжкі тілесні ушкодження).

Досудове розслідування здійснювало територіальне управління ДБР, розташоване в м. Полтаві. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Як повідомляв Харків Times, 19 березня на проспекті Московському в Харкові сталася ДТП за участю декількох автомобілів, внаслідок якої постраждали п’ятеро людей.

В ході досудового розслідування встановлено, що 21-річний сержант патрульної поліції (поза службою) за кермом Opel Tigra, в салоні якого знаходилися троє пасажирів (його колег), їхав по Московському проспекту зі швидкістю понад 100 км/год. Намагаючись проскочити між двома іншими автомобілями, він зіткнувся з одним з них. Від удару автомобіль «ВАЗ 2104» відлетів і врізався у вантажівку з причепом Volvo, що стояла на крайній правій смузі. Водій ВАЗа отримав травми середнього ступеня тяжкості.

Opel від удару викинуло на ліву смугу і далі на паркан. Авто двічі перевернулося через дах. Внаслідок чого дві пасажирки випали з заднього сидіння через заднє вітрове скло, а одна з них отримала важкі травми. По лівій смузі тим часом їхав автомобіль Peugeot, в який потрапили уламки паркана.

19 травня патрульному поліцейському повідомлено про підозру у вчиненні ДТП.