Біля БК ХЕМЗ відкрили першу частину скверу після реконструкції

Фото: city.kharkov.ua

4 жовтня відкрили першу частину реконструйованого скверу біля Будинку культури ХЕМЗ. На реконструйованій території встановили лавки, нові світильники, дитячий ігровий комплекс, а також облаштували майданчик для вигулу собак.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Харківської міської ради.

Перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов зазначив, що міська влада боролася за те, щоб повернути цю землю в комунальну власність, і тепер тут з’явився сквер, а не торговий центр.

«Дуже нелегко було створити цей сквер. Задовго до нас земля була виділена під забудову, тут мав бути якийсь супермакрет. Були судові тяжби, але ми відвоювали цю територію і відкрили чудовий сквер. Сподіваюся, він стане вашим улюбленим місцем відпочинку. Ще раз вітаю вчителів з професійним святом. Бажаю всім щастя, здоров’я і благополуччя, а ми продовжимо створювати успішний і красивий Харків», – сказав Ігор Терехов.

Він також повідомив, що відкрита лише перша частина скверу. Роботи на всій території планується завершити у 2021 році, після закінчення будівництва храму Святого Духа.

Ігор Терехов зазначив, що міська влада веде роботу з реконструкції зон відпочинку в різних районах міста. Зокрема, наступними вихідними планується відкрити бульвар Юр’єва, а через вихідні – парк «Зелений гай».

Як повідомляв Харків Times, 15 травня у сквері біля Палацу культури ХЕМЗ на Московському проспекті, 94 почалася реконструкція, яка в тому числі передбачає будівництво храму.