У сквері біля ДК ХЕМЗ побудують храм, – Кернес

Фото: Геннадий Кернес/ Telegram

15 травня в сквері біля Палацу культури ХЕМЗ на Московському проспекті, 94 почалася реконструкція, яка в тому числі передбачає будівництво храму.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення мера Харкова Геннадія Кернеса в Telegram

“Що тепер буде: алеї впорядкуємо, побудуємо кілька дитячих містечок, тренажери, спортмайданчик. У цих місцях був храм Святого Духа, одна з найбільших парафій, більшовики підірвали його в 1937 році, а батюшку розстріляли”, – повідомив Геннадій Кернес.

За його словами, сьогодні, 15 травня, митрополит Харківський і Богодухівський Онуфрій благословив будівництво нового храму в сквері.

Геннадій Кернес нагадав, що ділянку площею два гектари, на розі Московського проспекту і Броненосця Потьомкіна один з колишніх мерів віддав під будівництво торгового центру. Але за рішенням суду сквер біля ДК ХЕМЗ повернули місту.

За інформацією прес-служби міськради, генеральним підрядником, виконавцем і замовником проєкту виступить ВАТ «Трест Житлобуд-1».Голова правління тресту Олександр Харченко розповів, що храм буде трохи вище 16-поверхового будинку, церкву одночасно зможуть відвідувати понад 200 осіб. Завершити будівництво планується влітку наступного року.

Фото: Геннадий Кернес/ Telegram