У Борівському районі погашено пожежу на площі 1,5 га

Фото: kh.dsns.gov.ua

Вчора, 16 вересня, поблизу села Богуславка Борівського району області загорілися суха трава, чагарник і очерет на площі 1,5 га. Вогонь швидко поширювався у бік хвойного лісу та загрожував великою пожежею.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі обласного Управління ДСНС.

Про пожежу повідомили працівники місцевого лісгоспу о 10:46. Їм на допомогу були направлені чотири оперативних підрозділи ДСНС з Борівського та Куп’янського районів.

Спільними зусиллями рятувальників та лісників о 12:42 вдалося зупинити просування вогню й урятувати від нього ліс. Остаточно ліквідовано пожежу було о 15:00. На щастя, постраждалих немає.

Фото: kh.dsns.gov.ua

Як повідомляв Харків Times, вдень 2 вересня в двох районах Харківської області виникли пожежі, які через спеку та сильний вітер швидко поширювалися. Поблизу селища Клугино-Башкирівка загорівся очерет, трава і хвойна підстилка окремими осередками на загальній площі близько 10 га.

На території Дворічанського лісництва між населеними пунктами Гороб’ївка та Гряниківка виникла лісова пожежа на площі 400 га, з них 100 га верхової пожежі.

Масштабна лісова пожежа, яка знищила близько 500 га лісу та село Гороб’ївка у Дворічанському районі, виникла через підпал на місцевому сміттєзвалищі. Збитки від неї, за попередніми підрахунками, становлять 644,3 млн грн.

Остаточна ліквідація пожежі у Дворічанському районі відбулася лише на п’яту добу, 6 вересня, о 14:47.