Під Чугуєвом горить лісова підстилка й трава на 10 га (доповнено, фото)

Фото: Поліція Чугуївщини /Facebook

Рятувальники ДСНС, працівники Чугуєво-Бабчанського лісового господарства та військові ліквідують пожежу на території 13 кварталу Чугуївського лісництва ДП “Новомосковський лісгосп” під Чугуєвом.

Про це Харків Times дізнався із повідомлення Чугуївського відділу поліції.

Повідомлення про пожежу надійшло до відділу поліції зі служби «102» 2 вересня о 12:54.

“На місці події задіяні: особовий склад 50-ї Державної пожежної рятувальної частини ГУ ДСНС в Харківській області, військовослужбовці в/ч А 0501 (92 окрема механізована бригада імені кошового отамана Івана Сірка – Харків Times), поліцейські Чугуївського ВП ГУНП в Харківській області, працівники ДП Чугуєво-Бабчанського лісового господарства, а також вся необхідна спецтехніка. Вживаються всі необхідні заходи щодо локалізації та ліквідації пожежі”, – йдеться у повідомленні.

Помічник начальника Головного управління ДСНС в Харківській області Ігор Лупандін розповів Харків Times, що пожежа низова – поблизу селища Клугіно-Башкіровка горить очерет, трава та хвойна підстилка окремими осередками на загальній площі близько 10 га. Повідомлення про пожежу надійшло до ДСНС о 12:14. У ліквідації пожежі задіяні два відділення рятувальників з Чугуєва та п’ять – з Харкова, а також техніка, зокрема автоцистерни лісгоспа та військової частини. Крім того, до гасіння пожежі залучено гелікоптер МІ-8.

Джерело у структурі Міністерства оборони повідомило  Харків Times, що на території військового полігону поблизу Клугіно-Башкирівки пожежі немає. “Стрільб на полігоні ані сьогодні, ані вчора не проводилося, за наявною інформацією, пожежа розпочалася з боку Кочетка. Військові беруть участь в її ліквідації”, – сказав представник МО.